Konferensen i Indien var mycket intressant. Funderar över vad jag mest tog med mig från dessa fullmatade dagar. Dels tror jag att det handlar om forskningsprojektet som tycks visa att tidigare liv minnen inte går att hitta som lokaliserade minnen i en magnet resonans skanning av hjärnan under en regression (?), vilket lämnar frågan öppen om hur, varifrån och varför dessa upplevelser (som ju ofta kan verifieras) ger sig till känna. Spännande forskning på avancerad nivå pågår!

Dels tror jag att jag än mer övertygats om vikten av inofficiella samtal med kollegor. Kan man organisera en konferens där ”korridorsnacket” står i centrum? Jag tror det – håll ögonen på denna sida för information om en möjlig spännande icke-konferens i maj/juni.


Annars vill jag sjunga hypnoanalysens lov med sin betoning på fria associationer. Har nu en klient som gått i olika former av terapi i över 25 år som är fullständigt förbluffad över sina resultat efter bara några sessioner. Mer kommer! Att i stort sett överlåta terapin till klientens egen visdom genom denna metod innebär äkta inre transformation. Risken är dock att terapeutens ego (som vill känna sig som problemlösare) får sig en törn. Men vi är och förblir klientorienterade.

Jag hyllar devisen ”The power of silence” – med vissa reservationer.
Med en klient som lämpar sig för hypnoanalys kan man nå oanade höjder. Men det finns som tur är även många andra metoder för personer med olika inre behov.

Nästa helg börjar ytterligare en extrainsatt Baskurs som sedan den 24-26 åtföljs av Tidigare Liv regressionskursen. Välkomna att deltaga som klient i en elevledd tidigare liv session! Men hör av dig innan till Marian på 0707 284323